När inspirationen tryter

När inspirationen tryter

Som bloggare kommer det att komma tillfällen när inspirationen tryter och man inte känner att man kommer med något nytt. Man kör helt enkelt fast. Det är något som drabbar alla förr eller senare. Som tur är finns det många smart knep för att komma på nya idéer. Till att börja med kan man se till att förebygga problemet genom att ha ett dokument på datorn eller en anteckningsbok i väskan där man skriver ner idéer efter hand man kommer på dem. Det räcker ofta med något eller några stödord. När man sedan känner sig låst tar man enkelt fram listan med färdiga idéer och börjar beta av den. Om man sparar dokumentet på nätet kommer man åt det var man än befinner sig.

Såhär hittar du nya idéer

Restaurangbesök kan ge ny inspiration

Ett sätt att hitta ämnen att blogga om är att utgå ifrån vad läsarna oftast frågar dig om. Om du bloggar om bakning kanske du ofta får frågor om tårtdekoration och då kan du skriva flera inlägg på det temat. I ett inlägg kan du tipsa om bra verktyg, i ett annat om vad du använder för färger, i ett tredje kan du göra en bildserie där du visar hur man gör rosor och i ett fjärde inlägg kan du dela med dig av tårtrecept. Att bygga blogginlägg kring det läsarna oftast undrar över brukar bli bra texter.

Miljöombyte inspirerar

Ett annat sätt att få inspiration är att helt enkelt lämna datorn och göra något annat en dag. Res bort någonstans över dagen och hitta på något kul. roliga saker att göra i Stockholm kan involvera att åka båt, besöka ett museum, äta god mat eller vandra runt i Gamla stan. Miljöombytet och de nya intrycken kan göra att de får nya, fräscha idéer att använda dig av i bloggandet. Dessutom behöver vi alla en paus ibland.

digital-products