Blogga från kontoret

Blogga från kontoret

För att du ska kunna driva din blogg på bästa sätt är det viktigt att du har en egen plats där du kan ägna dig åt din blogg och allt arbete som hör till den. Det bästa du kan göra för din blogg och för dig själv är att ordna ett kontor. När du har ett kontor har du större möjlighet att kunna fokusera på bloggen. I det här inlägget kommer du att få några värdefulla tips på hur du kan fixa ett kontor.

Hyr en kontorsplats

Om ditt bloggande har tagit dig så pass långt att du kan livnära dig på din blogg kan det vara en bra idé att ta ditt företagande till nästa nivå genom att hyra en kontorsplats. En kontorsplats hyr du på ett kontorshotell där flera företagare har kontor i samma lokal. Det gör det möjligt för dig att ha en arbetsplats att gå till, vilket många gånger bidrar till att man får ett bättre fokus på sina arbetsuppgifter. En annan stor fördel med att hyra en kontorsplats på ett kontorshotell är att du kan knyta kontakter som kan vara värdefulla för dig. Både privat och för dig som företagare. Därför ska du överväga att hyra en kontorsplats.

Kontor hemma

Att ha ett kontor i sitt hem är ett smidigt sätt att kunna arbeta med bloggen hemifrån. Men en förutsättning för att du ska kunna ha ditt eget kontor hemma hos dig är att du har utrymme för det. Se över de rum ditt hem har och överväg vilket rum som skulle kunna bli ditt kontor. Du behöver inte ha ett rum till ditt kontor, men många upplever att det är skönt att kunna stänga dörren efter sig. Särskilt om du inte bor själv och har andra personer runt omkring dig.

När du har hittat ett bra rum till ditt kontor är det flera saker du behöver köpa in. Ett skrivbord och en bra stol är det allra viktigaste. Något som kan vara bra att tänka på när du ska inhandla möbler till din arbetsplats är att det är bra om den stol du ska sitta i under din arbetstid är bekväm och ergonomisk. Annars finns risken att du får arbetsskador eller andra krämpor. Därför ska du välja en stol och ett bord som är bra för din ergonomi. Förutom att ditt kontor behöver innehålla ett bord och en stol finns det massor med andra sorters inredning du kan inreda ditt kontor med. Till exempel posters med peppande citat. Sedan kan det vara bra om du har tillgång till vanligt kontorsmaterial som anteckningsblock, planeringskalender, pennor och liknande.

Om du inte har ett helt rum du kan göra om till kontor går det bra att göra om en del av ett rum till kontor. Det är vanligt att man använder köksbordet och har det som kontor. Utse en del av ditt hem till en kontorsplats och inred därefter. Till exempel ett passande hörn.

digital-products