Jobba hemifrån eller inte

Jobba hemifrån eller inte

Under pandemin har alltfler blivit vana vid att jobba hemifrån. Det har ofta varit påtvingat och alla trivs inte med att sitta ensamma. Produktiviteten kan påverkas och interaktionen med andra fungerar inte riktigt fullt ut trots täta digitala möten på skärmen. Sen är det ju det där med utrymme och ergonomi också. Handen på hjärtat, hur praktisk är hemmaarbetsplatsen egentligen? Går det att skapa arbetsro även när andra i familjen är hemma? Många bloggare upplever det här problemet. Att blogga på seriös nivå är ju ett jobb som många andra och bör inte utföras vid köksbordet.

Jobba på kontorshotell

Det har funnits olika sorters kontorshotell ganska länge. En del hyr ett rum på kontorshotell för ett tidsbegränsat projekt, andra hyr in sig mer permanent. Fördelarna är många. Genom att blogga på kontorshotell får du en egen vrå där du kan skriva och filma och kanske möta kunder. Du får tillgång till olika bekvämligheter och du kan också få kollegor i huset, även om de kanske jobbar med något helt annat än du själv. Under pandemin har faktiskt vanliga hotell här och var börjat upplåta sina rum till kontor. När folk slutade resa runt i landet så stod rummen tomma och samtidigt behövde allt fler en arbetsvrå när den stora arbetsplatsen stängdes ner. Men ännu bättre blir det ofta med specialanpassade lokaler där det finns allt som brukar finnas på en arbetsplats, bara med skillnaden att många olika verksamheter kan använda gemensamma utrymmen, skrivare, möteslokaler eller motsvarande. Det är både kostnadseffektivt och praktiskt.

Avtalstider och storlek

När du väljer kontorshotell brukar du kunna välja mellan olika olika längd på hyresperioden och självklart också hur stor yta du behöver disponera. Sedan kan det gå att välja till andra saker som mötesrum, receptionstjänster eller liknande utifrån vilka behov du har.

digital-products