Tjäna pengar på din blogg

Tjäna pengar på din blogg

Det är många som bloggar idag. Det finns bloggare över hela världen och säkerligen berör någon varenda tänkbart ämne. En del bloggar som en hobby, andra försörjer sig på det. Sedan finns det ju de som går runt och drömmer om att de kan leva på att blogga, och det här inlägget riktar sig till just dem. Det finns nämligen många olika sätt på vilka man kan tjäna pengar via bloggen. Det kan dock vara lite svårt ibland att veta hur man ska börja. I följande inlägg kommer vi först gå igenom hur man sköter betalning och hantering av pengar rent praktiskt, sedan några exempel på vad man kan tjäna pengar på.

Att starta bolag eller ej

När det handlar om att man ska tjäna pengar på sin blogg måste man komma ihåg att då fungerar allting precis som med vilket litet företag som helst. Allting ska bokföras och det ska betalas skatter och avgifter på de transaktioner som kräver det. Kanske är det smart att börja med en enkel kurs i företagsekonomi och bokföring. Man kan starta ett bolag, och det finns många olika bolagsformer att välja bland. Att rådfråga en expert kan vara det bästa alternativet.

Fakturera enkelt och smidigt

Om det är så att man vill börja fakturera från företaget men känner att man kanske inte riktigt är i den sistsen att man vill starta ett helt nytt bolag finns det också lösningar. Till exempel kan man logga in på https://www.frilansfinans.se/ och skapa ett konto, sedan kan man fakturera via den tjänsten och invänta betalningarna. Det här är smidigt och man slipper allt krångel som har med att starta bolag att göra. Det finns inget tak på hur mycket man kan fakturera.

Saker som man kan tjäna pengar på

När man väl har bestämt sig för hur man ska sköta pengarna som kommer in från bloggen kan det vara klokt att sätta sig ner och fundera på vad man ska tjäna pengar på.

Sälj annonser

Om man har många läsare kan det finnas andra företag som vill köpa annonsplatser på bloggen. Det kan även finnas företag som sponsrar olika inlägg, eller ger bort saker gratis till bloggaren för att denne ska promota eller prova produkterna. Här gäller det att vara smart och följa den röda tråden som man har på sin blogg så att det inte blir rörigt för läsarna.

Marknadsför dina tjänster

Om man jobbar med något särskilt, som att göra manikyr eller ge massage, kan man marknadsföra dessa tjänster via sin blogg. Man kan även marknadsföra produkter som man säljer. Antingen kanske man tillverkar sina egna, eller så är man återförsäljare. Det beror helt enkelt på vad man väljer att syssla med.

digital-products