Att blogga om resor

Att blogga om resor

 

Ett ämne som är ganska tacksamt att blogga om är resor av olika slag. Detta ämne är något som intresserar många människor, det finns många som har ett stort reseintresse och som vill läsa om platser de tänkt besöka och är lite nyfikna på. Många gillar tanken på att drömma sig bort och sätta mål för sina egna resor. Här har du med andra ord möjligheten att inspirera andra människor med dina reseminnen. Beroende på var någonstans du har rest och i vilket sammanhang, det vill säga en äventyrsresa som singel eller en familjesemester, kommer du förstås locka olika typer av läsare. Av den anledningen är det antagligen vettigt att välja en röd tråd och följa den, men det går självklart också att variera inläggen – ibland tilltalas läsare av den variation.

Vilka resmål du väljer att blogga om är förstås helt upp till dig. Beskriv gärna så målande du kan, för att fånga läsarens uppmärksamhet. Ofta vill läsare ha tips inför egna resor till det resmål du skriver om, så föreslå gärna olika former av boende, transfer från flygplatsen samt hur man på bästa sätt tar sig runt. Intressant att läsa om är också restaurangbesök, shoppingturer och (om du befinner dig på en solig ort) sandstränder som passar för olika typer av besökare. Det är också vettigt att inkludera illustrerande bilder, men tänk på att inte använda alltför många bilder då inte alla har så snabb internetuppkoppling.

Även de längre resorna du gör är av stort intresse för läsaren. Har du tänkt flytta utomlands för ett år eller liknande; skriv om detta! Det finns säkert de som går i samma tankar som du och alla tips och upplevelser mottas säkerligen med tacksamhet av många. Tänk dock på att inte bara måla upp en positiv bild av dina upplevelser, om du nu inte bara upplevt positiva saker förstås. Dina läsare vill även ta del av negativa upplevelser för att de i sin tur ska kunna planera sin resa eller vistelse bättre.

Ta också tillfället i akt att tjäna pengar på din blogg. Här kanske du kan samarbeta med en hotellkedja eller liknande och få in pengar på att du gör reklam för dem. Var dock så ärlig du kan i din text och skriv inte enbart positiva saker om hotell eller liknande; detta genomskådar dina läsare snabbt.

digital-products