Innan du startar en blogg

Innan du startar en blogg

Det finns många som tjänar pengar på att blogga. Det är enkelt att starta en blogg för att försöka få en extra inkomst. Men innan du startar en blogg kan det vara klokt att tänka igenom några aspekter av bloggandet för att verkligen lyckas.

Bloggen – ett projekt

En blogg är ett projekt. För att lyckas med din blogg måste du se dig som en företagare, bloggen som ditt företag – din butik – och dina inlägg som den produkt som du säljer. Det finns många som lever på att blogga, men de kan blogga på heltid för att de egentligen inte “bloggar”, utan driver ett företag och ser varje inlägg som ett miniprojekt. Alla bra projekt har en plan, vare sig det handlar om bloggar, att spela piano eller fixa i hemmet. Om du förresten håller på att renovera ditt hus har Byggmax både golv och snygga tvättställ.

Tid

Det tar mycket tid att blogga. Det finns inga snabba cash inom bloggvärlden, och definitivt inte idag. Konkurrensen är stenhård, särskilt då svenskar både läser svenska och engelska bloggar. Innan du startar en blogg bör du tänka igenom vad som är målet med din blogg. Hålla kontakt med vänner? Då kan du starta omgående. Men om du har en tanke med din blogg, att sprida en idé, starta ett företag eller på annat sätt tjäna pengar på din blogg, då bör du först tänka igenom tidsaspekten. Om ditt mål är att förbättra din ekonomi genom en blogg, vilket många människor faktiskt gör, då är det inte klokt att lägga ner tid på en blogg som inte ger pengar i det långa loppet – de flesta bloggare misslyckas faktiskt. Då hade det varit klokare om du jobbat extra istället.

Du behöver arbeta mellan 15-45 minuter per dag på din blogg, beroende på ditt dagsschema. För att lyckas med din blogg måste du ständigt komma ut med nytt material, gärna lägga ut något nytt var eller varannan dag. För att det ska vara värt att du lägger tid på att skapa material så måste du också skapa artiklar som är läsvärda för läsaren – i annat fall slösar du bara med din tid. Det innebär att du dagligen eller flera gånger i veckan, skriver artiklar på minst 500 ord som ger dina läsare något intressant att läsa.

Kunskap

Varför läser vi bloggar? Den vanligaste orsaken är att vi är intresserade av det ämne som bloggaren skriver om. En framgångsrik blogg är som en tidningssajt som behandlar ett särskilt smalt ämne. För att lyckas med din blogg måste du besluta dig för ett ämne som du besitter mycket kunskap kring. Återigen, det måste finnas en anledning för läsarna att besöka din blogg. Om du är duktig på marknadsföring, äppelodling eller att renovera bilar, så är det alla bra ämnen att skriva om. När du skriver dina artiklar bör målet inte vara att visa upp dig och din kunskap, utan att du ger dina läsarna kunskap som de har nytta av. Innan du börjar blogga bör du också komma på ett bra namn och skaffa dig en egen domän.

digital-products