Så lyckas du med din bokblogg

Så lyckas du med din bokblogg

Hur lyckas man med sin bokblogg? Det är en fråga som vi kommer titta närmare på här. Idag är det väldigt populärt att driva olika former av bloggar och det går till och med att tjäna en hel del pengar på att blogga. Att blogga är roligt eftersom man får ägna sig åt sin hobby och dela med sig av sina erfarenheter och sina kunskaper till andra. Ofta får man dessutom kommentarer och frågor och kan skapa kontakt med likasinnade. Att läsa böcker och att skriva om de böcker man läst är en fantastiskt variant av blogg. En bokblogg drivs oftast av en person som är väldigt intresserad av böcker, som läser mycket och som gillar att dela skriva om det som han eller hon har läst. Men hur gör man för att få många läsare? Och hur gör man för att kunna tjäna pengar på sin blogg? Det och mycket mer kommer vi att titta närmare på här.

Att få många läsare

Det finns många tips och tricks när det gäller att locka besökare till sin bokblogg. Det mest grundläggande är att skriva relevant och bra innehåll. På sikt kommer det att löna sig och det kommer leda till att fler och fler hittar din blogg. Den bästa reklamen är trots allt den som innebär att folk som har läst din blogg tipsar andra om den. Ett annat sätt att locka besökare är att hitta bra och relevanta teman att skriva om. Du kan till exempel skriva om de mest sålda böckerna 2017, om kärleksromaner eller om populära deckare. Att hitta ämnen som är aktuella och som du tror kan väcka ett stort allmänintresse är ett riktigt bra sätt att göra sin blogg mer intressant och relevant. Ytterligare ett sätt att få fler besökare är att jobba med det som kallas för sökmotoroptimering. Det handlar om att skriva på ett sätt så att man hamnar högt upp i träfflistorna på Google och andra sökmotorer på internet. Det handlar om att jobba på ett bra sätt med rubriker, bilder, nyckelord och annat. Läs gärna mer om detta genom att googla på SEO.

Att tjäna pengar på sin bokblogg

Att tjäna pengar på sin bokblogg är fullt möjligt! Du kan till exempel gå med i så kallade affilate-nätverk. De fungerar så att du länkar till olika butiker på webben och när någon besökare på din blogg klickar på länken och köper något i webbutiken så får du en viss provision på försäljningen. Du kan också jobba med annonser på din bokblogg. Det bästa är att ringa runt till olika potentiella sponsorer och fråga om de vill ha en banner eller en annons på din bokblogg. Ljudböcker blir allt mer populära och det kan vara en god idé att skriva mycket om ljudböcker för att locka fler besökare och på det sättet kunna tjäna mer pengar på annonser. För det är trots allt antalet besökare på din blogg som avgör hur mycket pengar du kan tjäna. Om du lyckas få riktigt många besökare kan du kanske till och med livnära dig på din blogg eller åtminstone ha den som en bra extrainkomst.

digital-products