Tjäna pengar på bloggen – så blir du professionell bloggare

Tjäna pengar på bloggen – så blir du professionell bloggare

Hur går det till att bli bloggare på heltid och kunna leva på inkomsterna från sitt bloggande? För det första så lever vi i en tidsålder där detta faktiskt är en möjlighet. Kan man skriva och gillar att fota och filma då kan man faktiskt tjäna pengar på en blogg. Möjligheten är egentligen öppen för alla. Frågan man kan ställa sig är: vilka läser egentligen en blogg? Vad intresserar den publik som gör bloggen framgångsrik? För att skapa en framgångsrik blogg måste man skriva och lägga upp nya inlägg ofta. Det är faktiskt regel nummer ett och den är inte svårare än så. Ju oftare du gör nya inlägg desto bättre kommer sökmotorerna att tycka om dig. De gillar nytt material. Det finns en hel del tekniska bitar att tänka på för att nå ut till sin publik men det allra viktigaste är att du bloggar om något som engagerar dig, annars kommer du snart att tröttna.

Att lyckas med sin blogg

I övrigt är det bra att knyta ett unikt domännamn till sin blogg. Gör man det och skriver ofta kan man bli kontaktad av annonsörer som vill betala dig för att skriva inlägg om dem eller länka till deras bloggar på olika sätt. När det händer är du en bit på väg. Blondinbella började så. Hon började helt enkelt skriva för sitt eget höga nöjes skull och säkerligen hade hon inte räknat med när hon började att hon skulle bli så framgångsrik som hon är i dag. Blondinbella är en av näringslivets mäktigaste kvinnor 2018 och det började alltså med en blogg. Ganska fantastiskt. Det bevisar också att ingenting är omöjligt. Hursomhelst, detta med ett domännamn och att blogga är ofta ett bra sätt att locka så väl publik som annonsörer. Bra innehåll är förstås viktigt men bra bilder är ännu viktigare. Det är också anledningen till att inlägg med “Dagens outfit” och liknande är så populära. Vissa vill se på bilderna för att få tips och därav är det viktigt med bra bilder.

Affiliate och reklamlänkar

I övrigt tjänar man pengar på sin blogg genom att göra reklam för olika företag. Man kan även lägga upp reklamlänkar från Google, så kallade Adsense-annonser. Via den typen av annonsering tjänar man några kronor per besökare. Man kan även ansluta sig till affiliate-företag som Double, Tradedoubler och liknande och lägga upp banners från anslutna företag och tjäna en viss procent på de kunder man genererat till deras webbsidor. Det kan handla om företag som Outletsverige. Dammsugarpåsar.nu, Partykungen och liknande. Med flera inkomstmöjligheter relaterade till bloggen kan det bli en bra inkomst och kanske till och med en karriär som i Blondinbellas fall. Intressanta tider som sagt och den här möjligheten att göra sig ett namn med hjälp av en blogg är möjlig för alla. Vem som ska slå och bli en populär reklamkanal är omöjligt att sia om men om man är en flitig bloggare är chansen stor att lyckas.

digital-products